Refugiados Bienvenidos
¿I si apostem per un model d'integració que involucri la nostra societat de forma directa? Per què no incloem la solidaritat de la nostra societat entre els recursos que se li ofereixen als refugiats?
Nosaltres també ens vam fer aquesta pregunta i tractem de fer-la realitat.
Como Funciona
Schritt 1: Anmeldung eures freien Zimmers

Apunta't (a tu mateix i al teu pis compartit) a REDfugiados.com, la comunitat solidària en xarxa. Només necessitem algunes dades sobre la teva situació.

Schritt 2: Kontaktherstellung

En col·laboració amb una organització que treballi amb refugiats a la teva zona, et posarem en contacte amb algú que hagi hagut de fugir del seu país i que visqui a la teva ciutat.

Schritt 3: Finanzierung

Podem ajudar-te a trobar la manera de finançar el lloguer del refugiat que viurà amb tu.

Schritt 4: Gemeinsam wohnen

Nosaltres seguirem en contacte i estarem aquí per donar-vos suport.

No estàs d'acord amb la forma en què es tracta als refugiats a Espanya i estàs interessat en ajudar-los a integrar-se millor? Tens una habitació disponible a casa?

No et quedis parat! Apunta't i ajuda'ns a compartir la idea de "Refugees Welcome" COMPARTEIX A FACEBOOK COMPARTEIX A Google+ COMPARTEIX A TWITTER


Creiem fermament que els refugiats no haurien de ser estigmatitzats i quedar exclosos pel fet de ser allotjats en llocs massificats. En comptes d'això, hauríem d'oferir-los una càlida benvinguda. Creiem que podem establir una forma més humana de donar la benvinguda als refugiats.

DONAR DINERS

Refugiats Benvinguts es manté gràcies al treball voluntari de més de 20 persones però també necessitem recursos econòmics per dur a terme la nostra activitat. Pots donar-hi a través de:
Transferència bancària: Pots fer una transferència al nostre compte a Triodos:
ES26 1491 0001 2430 0008 0868


Online: Mi Grano de Arena:

DONAR TEMPS

Com et dius?

En quines tasques podries ajudar-nos?

Explica'ns una mica més sobre tu i la teva experiència

Quina és la teva ciutat de residència?

Codi postal

Quantes hores setmanals podries dedicar?

Quan estaries disponible?

Deixa'ns un email de contacte

I un número de telèfono escriu-nos a voluntariado@refugiados-bienvenidos.es parlant-nos de tu i específicant en queè t'agradaria col·laborar ("Per qualsevol cosa" també ens serveix si hi ha un compromís darrere!)

TRANSPARÈNCIA

Si vols saber en què dediquem el temps i els diners pots consultar la secció de transparència
Extracte bancari

1. Apúntate1. Apunta't

Allotjar refugiades a habitatges privats comporta avantatges per a les dues parts: les persones refugiadests poden residir en habitatges adequats, aprendre millor l'idioma i adaptar-se al nou entorn més fàcilment. Tu, per la teva part, podràs conèixer una cultura diferent i ajudar a una persona que està passant per moments difícils. Si vols formar part d'aquesta idea, apunta-t'hi aquí. Et posarem en contacte amb una persona refugiatda que s'adeqüi a tu i al teu habitatge. Quan ho facis et demanarem algunes dades sobre tu i sobre la teva vivenda, com ara la quantitat de gent que conviu al pis, els idiomes que parleu, la ciutat en què viviu, etc. Aquesta informació ens ajudarà a trobar la persona refugiada que millor t'encaixi. Si no tens espai a casa, ajuda'ns finançant part dels lloguers dels refugiats.

2. Primer contacto2. Primer contacte

Un cop t'hagis inscrit, una organització externa que treballa amb persones refugiades a la teva ciutat t'ajudarà a trobar un company de pis adequat. Quan haguem trobat a la persona que quadri millor, us posarem a tots dos en contacte perquè us pugueu conèixer. Si tothom queda satisfet, la persona refugaiada es traslladarà a viure mudarà amb tu poc després. A la nostra secció de FAQ expliquem per què no ha de passar molt de temps entre la reunió i la mudança del refugiat.

3. Buscar financiación3. Aconseguir finançament

Hi ha diverses possibilitats. La que més aconsellem és aconseguir microdonacions. A través de les microdonacions, diverses persones aporten petites quantitats de diners per un període concret de temps, establint una ordre de domiciliació periòdica. D'altra banda, l'Administració pot proporcionar ajudes per a finançar el cost de l'allotjament. A més estem tractant de crear una borsa d'ajudes d'emergències per a casos difícils. Escriu-nos a info@refugiados-bienvenidos.es si et queden alguns dubtes.

4. ¡Vamos allá!4. Comencem!

Una vegada que us hagueu conegut, el teu nou company de pis es traslladarà al teu habitatge. Us donarem suport en aquest període i estarem disponibles per contestar les vostres preguntes. A més, sempre es pot consultar a alguna organització que treballi amb persones refugiades a nivell local, com la que s'hagi encarregat d'emparellar-vose. Moltes d'aquestes organitzacions faciliten cursos d'idiomes, ajuda per a integrar-se a la comunitat o suport per buscar beques o admissió en universitats.
APUNTA'T

Preguntes més freqüents

Quan hauré d'estar a punt per acollir una persona refugiada un cop m'hagi apuntat?

Atès que la major part de persones refugiades viuen amb molta incertesa, hauries de ser relativament flexible pel que fa als teus plans. Als refugiats sovint els resulta difícil fer plans a llarg termini. Podria ser que només passin uns dies des que coneixes al teu nou company de pis abans que es traslladi amb tu. Segons la nostra experiència, la informació preparatòria sovint porta de dos a quatre setmanes, durant les quals ens assegurarem que els temes més importants i totes les vostres preguntes quedin resoltes.

Ja hi ha pisos compartits acollint refugiats?

Al desembre de 2014 una persons refugiadat es va mudar al pis compartit dels cofundadors Jonas i Mareike a Alemanya. Posteriorment molts altres han seguit el seu exemple a Alemanya i Àustria, i el projecte de Refugees Welcome continua el seu procés d'expansió a altres països d'Europa. Pots veure més dades actualitzades aquí.

Només es poden inscriure pisos compartits?

No, qualsevol habitatge hi és benvingut: famílies, parelles, solters, etc. . .


Quant de temps pot / ha de viure la persona refugiada amb nosaltres?

Això, en primer lloc, depèn de tu. Perquè la refugiada no hagi de romandre en un nou estat d'incertesa i tingui capacitat de, fins a cert punt, planificar el seu futur, organitzem convivencias per un període mínim que asseguri això. Per a períodes més curts de temps, podem mirar de dirigir-te a altres centres o institucions.

Tambéns podem inscriure si només podem oferir la sala d'estar per a la persona refugiada?

Pensem que la persona refugiada ha de viure en les mateixes condicions que la resta dels companys de pis. Per aquesta raó, només acceptarem allotjament que puguin oferir a la persona refugiada la seva pròpia habitació. Entenent que la col•locació de persones refugiades a llars comporta la convivència, no organitzem estades a apartaments buits.

Hem de preveure qualsevol altre cost, a més del lloguer?

En general, les persones refugiades han d'autofinançar-se. Al principi els mecenes ens donaran un cop de mà per cobrir les seves despeses.


Pot 'Refugiats benvinguts' ajudar-nos amb les despeses de lloguer?

Estarem encantats d'ajudar-te a trobar una forma adequada de recaptar els diners per al lloguer. No podem finançar el llogar nosaltres mateixos, però estarem encantats de posar-te en contacte amb les persones que desitgin donar suport econòmic a pisos compartits .

Què passa si no tenim una bona convivència?

En aquest cas, passarà el mateix que en qualsevol altre pis compartit: cal intentar trobar una solució junts. Una persona voluntària acompanya cada procés de convivència, com a persona de contacte, i s'encarrega de mediar entre la persona refugiada i els altres habitants del pis en cas que hi hagi algun problema. Si és necessari intentarem col•laborar en el procés de mediació des de la pròpia organització de Refugiats Benvinguts. Si ni tan sols això funciona, hi ha la possibilitat de dissoldre la situació d'habitatge.

Hi ha alguna diferència si la persona refugiada es troba en situació 'legal' (amb un permís de residència) o irregular a Espanya?

Si ell o ella resideix "legalment" a Espanya, és molt possible que tingui accés a ajudes per part de l'Estat que li facilitin l'accés a cursos d'idiomes, al mercat de treball, una petita renda, etc. No obstant això, t'animem també a donar la benvinguda als refugiats que estiguin tramitant el seu reconeixement oficial com a tals, ja que d'una banda és un col·lectiu especialment vulnerable i per una altra, no implica cap risc per a tu a nivell legal, ja que mentre s'estudia la seva sol·licitud la legislació vigent permet la seva residència a Espanya.


Com li pot anar a la persona refugiada?

Això depèn de molts factors. En el millor dels casos decidiu seguir vivint junts després del temps inicialment previst i el company de pis comença a sentir-se assentat a Espanya. També seria genial si el refugiat pogués utilitzar noves habilitats lingüístiques per augmentar les seves opcions pel que fa a l'allotjament i feina. Esperem que el fet d'haver compartit casa amb tu ajudi a ampliar les perspectives de persones refugiades i a donar-los la benvinguda al país.

La finalitat d'aquest projecte és obtenir un benefici econòmic posant en contacte els refugiats amb els allotjaments?

No, "Refugiats Benvinguts" és una organització sense ànim de lucre. Tot i així, és possible recolzar el nostre treball amb una donació.

Puc donar suport econòmic a pisos compartits?

Pots donar suport econòmic als allotjaments, finançant els lloguers a través de micro-donacions. Et posarem en contacte via e-mail. Així podreu decidir tots els detalls addicionals junts. Aquí pots inscriure't com a participant en el programa de suport a l'allotjament.


Mapa Solidari

MapaSolidario